Μάρτιος: Όλες οι Αξίες ανάχωμα στη βία και στον εκφοβισμό

Μάρτιος: Όλες οι Αξίες ανάχωμα στη βία και στον εκφοβισμό

Αυτόν τον μήνα, τον Μάρτιο του 2024, επικεντρωθήκαμε στην Πανελλήνια Σχολική ημέρα κατά της βίας και Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού.

Η 6η Μαρτίου σηματοδοτεί με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο την ανάγκη να συζητήσουμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, να προβληματιστούμε, να προτείνουμε τρόπους, αξίες και συμπεριφορές που θα ορθώσουν φραγμό απέναντι στη βία και στον εκφοβισμό κάθε είδους και κάθε μορφής, στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Συζητήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και ζητήσαμε από αυτούς/-ές να ονομάσουν τις αξίες εκείνες που θεωρούν βασικές και απαραίτητες ώστε να περιοριστεί το αγκάθι της σχολικής βίας.

Σεβασμός, ενσυναίσθηση, φιλία, διάλογος, ανοχή, χιούμορ, ισότητα, συνεργασία, συμπόνια, αγάπη και πολλές άλλες ήταν οι αξίες που πρότειναν οι μαθητές/-τριές μας  ως ανάχωμα στη βία και στον εκφοβισμό.

Στη συνέχεια με την υποστήριξη, τη βοήθεια και την καθοδήγηση της καθηγήτριας των εικαστικών του σχολείου μας κ.Λούβαρη Μαρία, με τη φαντασία, την έμπνευση, τα χρώματα και την ψυχή τους έδωσαν μορφή, σχήμα, εικόνα στις αξίες που πρότειναν.

Το κάθε τμήμα δημιούργησε την δική του εμπνευσμένη αφίσα- κολάζ δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του και την στάση του απέναντι στο λυπηρό φαινόμενο του φόβου και της βίας.

error: Content is protected !!